Шукати в цьому блозі

понеділок, 7 квітня 2014 р.

Професія - журналіст

Немає такої людини, яка б не чула про професію журналіст. Для багатьох ця професія асоціюється з відомими журналістами, які час від часу виникають на екранах телевізорів. Що ж особливого в цій професії і чому деяких журналістів знає і шанує весь світ?
Перш за все, журналіст, це не тільки творча професія, а й наполеглива праця, часто пов’язаний з певним ризиком для життя. За обов’язком своєї професії журналісти можуть перебувати в найбільш «гарячих» точках світу і добувати потрібну інформацію всіма доступними методами. Крім видобутку актуальної інформації, наприклад про спа аюрведа, журналіст повинен зуміти викласти її так, щоб її суть була зрозуміла звичайній людині. Статті, написані журналістом повинні бути цікаві та захоплюючі, а головне написані грамотно і доступною мовою.
Журналісти можуть працювати в друкованих виданнях, на телебаченні, радіо та в інтернеті. У журналістиці є декілька спеціалізацій, але, жодна з них не є постійною, тому що журналіст, який працює, наприклад, на телебаченні може запросто перейти працювати в друковане видання і навпаки.
Робота журналіста пов’язана з відрядженнями і спілкуванням з великою кількістю людей. Справжній журналіст – фанат своєї професії, стійко терпить всі незручності пов’язані з частими поїздками і не скаржиться на свою долю. Для того щоб мати престижне місце роботи потрібно перш за все самому заробити собі ім’я і визнання з боку редакторів ЗМІ.
Найголовніші якості журналіста - це комунікабельність, інтелект, спостережливість, ерудиція, грамотність, наполегливість, оперативність, порядність, широкий кругозір, хороша пам’ять, допитливість, професійна етика та легке освоєння новими навичками та знаннями. Також журналістові необхідно бути тактовним, добре «підкованим» в законодавстві, стійким до стресу, мати хорошу дикцію і грамотну мову, а також уміти слухати і чути.

На мою думку, це дуже цікава і захоплююча робота. Адже це не професія, а спосіб життя. Цікаво записувати свої думки на папері, порівнювати їх з тим, що уявлялось в голові… Цікаво доносити до читача те, на що раніше в нього не було часу, і що раніше не привертало його увагу.

Немає коментарів:

Дописати коментар